Cart 0

We duiken dagelijks in 3D, 4D, 5d, 6d
Het kan ons niet ver genoeg gaan.

 We dagen onszelf uit om vanuit alle mogelijke dimensies naar ons werk te kijken,
met speels plezier sparren we over de toekomst van de technologie.

 Naast intensieve aandacht op alle lopende projecten willen we iedereen voor zijn.
Dus blijven we op de hoogte van alle moderne technieken.

We zijn nou eenmaal ambitieuze jongens en meiden.
Als je mee wilt ontwikkelen, kom dan eens bij een van onze lezingen of bijeenkomsten.
Spar met ons mee. Check onze agenda.

Hero-Image-IOZ50.png

GASUNIE Skids

GASUNIE Skids

Een Skid is een stalen pallet die als ondersteuning dient van een meet-en regelstation. Een meet- en regelstation is het punt waar de hoge druk die nodig is voor landelijk transport wordt gereduceerd naar een lagere druk. De Skid kom je voornamelijk tegen op plekken waar het gas weer bovengronds komt.


HAVENBEDRIJF

HAVENBEDRIJF

Voor het havenbedrijf hebben wij 2D-tekeningen van kadeconstructies omgezet naar moduleerbare 3D-tekeningen. Deze zijn parametrisch uitgewerkt in Revit en gestandaar-diseerd, wat inhoudt dat tekeningen opgezet zijn met basismaatvoeringen en -elementen. Zo ontstaat er een bibliotheek die eenvoudig gebruikt kan worden voor nieuwe projecten. Vervanging en aanpassing in maatvoering in een handomdraai.


UNHCR

UNHCR

Afgelopen jaren is er veel te doen geweest voor vluchtelingen. Een uniek initiatief is het initiatief om een huis te ontwerpen voor vluchtelingen. Hiervoor is door Sustainable Durable SystemsB.V.een basisontwerp gemaakt. 

In samenwerking met Sustainable Durable SystemsB.V heeft Ingenieurs op Zuid het ontwerp verder uitgedetailleerd. Het resultaat is een woning die zeer eenvoudig opgezet kan worden, comfortabel is en lang mee gaat. Indien nodig kan de woning weer worden afgebroken voor hergebruik ergens anders.


LED XL

LED XL

In samenwerking met LED-XL heeft Ingenieurs op Zuidvoor het Theater in Emmen een constructie bedacht voor het ledscherm van 6 bij 15 meter. De locatie van het scherm, op de gevel vol in het zicht, stond al vast zoals op de afbeelding hieronder tezien is. 

De constructie voor de bevestiging was niet meegenomen. IngenieursopZuidheeftdeconstructie in 3D-tekeningen, 2D detailtekeningen en sterkteberekeningen gemaakt(rekening houdend met windbelasting etc.).


RIOLERING MAASTUNNEL

RIOLERING MAASTUNNEL

In samenwerking met Gemeente Rotterdam en Jaq Barendrecht hebben wij de engineering gedaan van te vervangen riool in de Doklaan. Hiervoor zijn tekeningen gemaakt voor het riool, maar ook de tekeningen voor de verharding. Ofwel een totaal pakket voor de uitvoerende partij. 


Tankstation in ARKEL

CALPAM NIEUW DESIGN TanKstation 

Voor Calpam SMD Oil gaan we een nieuw tankstation ontwerpen. Over een tijdje zal het station, hier links afgebeeld er compleet anders uitzien.


ENECO inpandig

ENECO