Chengxi Huang

Mijn naam is Chengxi of voor de meesten Cheng, Mei 2017 ben ik gestart bij Ingenieurs-op- Zuid (IOZ). Ik ben geboren in China, op mijn 8ste ben ik naar Suriname geëmigreerd samen met mijn ouders en zus en op mijn 11de zijn we naar Nederland gekomen.

Read More
Ron van Gils
Gözde Yigidim

Mijn naam is Gözde Yiğidim, ik werk sinds oktober 2016 bij Ingenieurs-op-Zuid.

De weg tot dit punt was niet doorsnee: ik ben afgestudeerd als ingenieur, maar door privé-omstandigheden ben ik even afstand van alles gaan nemen. Ik had alleen mijn bijbaantje bij Albert Heijn, want ja, ik moest toch iets verdienen.

 

Read More
stijn van leeuwen
Jaire Santos

Ik ben ooit in de techniek begonnen op de middelbare school, binnen de opleiding kon ik kiezen tussen verschillende richtingen. Toen heb ik voor Bouwtechniek gekozen, dat leek me interessant. Destijds was het nog meer met de hand, timmeren, metselen etc. Vervolgens ben ik de opleiding meubelmaker gaan doen, die heb ik afgemaakt, maar het had niet mijn volledige interesse.

 

Read More
stijn van leeuwen
Op zoek naar karakters, kartrekkers en vrouwen die technisch hun mannetje staan

Een bijzonder initiatief opent op 1 januari 2017 de deuren op Zuid: Ingenieurs op Zuid. Jongeren op Zuid met affiniteit voor techniej, met of zonder diploma, krijgen al werkend een opleiding in de technische dienstverlening. Want Rotterdam heeft veel behoefte aan technici, ingenieurs en technische dienstverleners. Met Ingenieurs op Zuid wil initiatiefnemer Stijn van Leeuwen technisch talent op Zuid een goede toekomst bieden: “Als je maar wilt aanpakken. Dan word je vanzelf een succes, mede-eigenaar of directeur van je eigen bedrijf.”

 

Read More
Ron van Gils
Mustapha Hammouchi

Mijn naam is Mustapha Hammouchi. Na bijna 5 jaar Rotterdam Engineering maak ik nu de overstap naar Ingenieurs op Zuid. Ooit begonnen als tekenaar-constructeur, leerde ik de fijne kneepjes van het vak. Elastische delen, bochten, je leert overal mee werken. Ik werkte toen met een engineer die mijn tekeningen technisch doorrekende en een projectleider die de gesprekken voerde met de opdrachtgever. RE is een platte organisatie, zonder managers: bij ons ga je als tekenaar dan ook met je projectleider mee naar de klant of andere stakeholders binnen een project. 

 

Read More
stijn van leeuwen