Stephan Schuurman

 
 
 

Hoi, ik ben Stephan Schuurman en werk sinds september 2016 bij Ingenieurs-op-Zuid. Hiervoor werkte ik bij een ander ingenieursbureau met ongeveer 1.000 medewerkers. Na 5 jaar vond ik het tijd voor wat anders, maar alle gesprekken via detacheringsbureaus leidden niet tot een nieuwe uitdaging. Op een dag had ik een gesprek met Stijn over Ingenieurs-op-Zuid en dacht ik: Zoiets gaafs als dit ga ik niet meer vinden!

In mijn vorige baan werkte ik in een team met een projectleider, nu ben ik meer aan het sturen. Toen was ik verantwoordelijk voor zeer specifieke dingen, nu ben ik meer verantwoordelijk voor het geheel. Dit maakt dat ik een uitdagende en gevarieerde positie heb.

Per 1 januari werk ik bij ICON Engineering, het nieuwe ingenieursbureau binnen Ondernemershuis-op-Zuid. ICON werkt met 3D software gekoppeld aan een database, waarin volledige fabrieken systematisch in een 3D model worden omgezet. Ikzelf houd me bezig met de sensoren en elektronica die komen kijken bij het proces, specifiek voor olie en gas. Als bedrijf leveren wij o.a. deze dienst aan bijvoorbeeld Gasunie.

Bij ICON is Erik de kartrekker. Daarnaast is hij jeugdvoorzitter bij Spartaan‘20, een voetbalclub die met zeer beperkte sponsoring toch net onder de landelijke top opereert. Door streng te selecteren en met veel doorzettingsvermogen behalen zij topniveau. Met deze manier van aanpakken is er een match met Ondernemershuis-op-Zuid. De visie van Ingenieurs-op-Zuid en Ondernemershuis-op-Zuid is inspirerend. Precies de uitdaging waar ik naar op zoek was!

Ik ontken niet dat vooroordelen je kunnen tegenwerken, maar laat je vooral niet in een hoekje stoppen. Als je achtergrond je tegenwerkt en dat je verwachtingen bevestigt helpt het niet hierbij stil te blijven staan. Dit is juist iets waarbij het belangrijk is positief ingesteld te blijven.

Wij zijn, in al onze diversiteit, een echt bedrijf dat vooruit wil. Geen sociaal project maar een vooruitstrevende onderneming. Onze diversiteit maakt dat je soms in dialoog moet om elkaar te begrijpen, maar aan het eind van de dag juist geeft dit extra motivatie. Iedereen hier bij het ondernemershuis is gedreven en wil zijn/haar kwaliteiten graag aan de buitenwereld laten zien.

Door mijn culturele achtergrond pas ik misschien minder in het verhaal, mijn afkomst heeft mij nooit nadelen opgeleverd. Wel heb ik moeten worstelen met dyslexie en heb ik een vriend, iets waarbij je ook de acceptatiemolen door moet. Hij is van Marokkaanse komaf, wat ervoor zorgt dat ik mij kan inleven in de verhalen van mijn collega’s. Ook merk ik dat hij soms last ondervindt van foute vooroordelen, maar hij heeft ingezien dat je juist optimistisch door moet gaan. Daarom is Harm, onze coach, voor het Ondernemershuis-op-Zuid zo belangrijk. Hij helpt de open cultuur in ons bedrijf heel erg en zorgt er voor dat we alles met elkaar kunnen bespreken.

 

 
stijn van leeuwen