Eric Andrade

 
 
 

Mijn naam is Eric Andrade. Ik ben geboren in Kaapverdië en op mijn vijfde verhuisd naar Rotterdam, vervolgens naar Capelle aan den IJssel en toen op mezelf op Zuid. Kaapverdianen zijn over het algemeen technisch aangelegd, in ieder geval altijd arbeid met de handen. En ik was ook altijd bezig met mijn handen: tekenen vond ik heel leuk en ik wilde altijd astronaut of architect worden.

Toen ik ging werken werd mijn tijdelijke contract niet meer verlengd en stond ik op straat. Ik zou me nooit meer willen voelen zoals ik me toen voelde. Ik voelde me persoonlijk heel laag omdat ik een uitkering moest aanvragen. Je denkt: ik ben jong, sterk en niet de domste en dan moet je thuiszitten omdat niemand je wil hebben.

Via ‘Werk loont’ ben ik aan een baan geholpen. Hier ben ik klaargestoomd voor de volgende stap, bij Stijn met Ingenieurs-op-Zuid. Nu zit ik hier en het afgelopen jaar heb ik zoveel geleerd!

“Ik kom hier niet om voor Stijn (directeur Ingenieurs-op-Zuid) te werken. Ik kom hier om voor mezelf en om voor Ingenieurs-op-Zuid te werken, omdat ik geloof in het concept. Dát zorgt ervoor dat ik plezier heb in mijn werk.”

“Ik voel hier alle ruimte om te groeien en krijg zo bijvoorbeeld ook de kans om tijdens werktijd met nieuwe programma’s te leren werken. Op een gegeven moment zou ik graag mijn eigen bedrijf starten, Stijn helpt me daarbij. Dat betekent veel voor me, dat geeft mij het gevoel dat Stijn ook echt iets in mij ziet. Mijn ultieme droom is een eigen hotel op de Kaapverdische eilanden, om mijn familie daar in dienst te kunnen nemen. Er is daar (bijna)geen werk en als je werk kan creëren en op die manier mensen kunt helpen zou dat fantastisch zijn. Die droom is nog ver weg, maar past wel heel erg bij Ingenieurs-op-Zuid. Ingenieurs op Zuid hecht waarde aan mensen.”

 

 
stijn van leeuwen