WIJ ONTWERPEN EN TEKENEN KABEL EN LEIDING TRACÉS VOOR GROTE NUTSPARTIJEN ALS ENECO, NUON, EVIDES EN HVC.

 
 
Mus-IopZ.png

" Zonder techniek kun je niet leven,
daarom leven wij voor de techniek."

Dit doen we voor hoogbouw in het geavanceerde 3D tekenpakket REVIT en voor inpandige laagbouw en voor uitpandige distributienetten tekenen we in Autocad. We verzorgen tevens de werkvoorbereiding voor de uitvoering in het veld, zoals het plannen van processen, het opstellen van bestekken en materiaallijsten voor de aannemerij.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van uitpandige distributienetten om gehele woonwijken te voorzien van kabels en leidingen in de ondergrond voor de levering van warmte, water en gas. Hierbij horen tevens het ontwerp van inpandige verdeeltracés met stijgleidingen om hoogbouwappartementen aan te sluiten op deze voorzieningen. De ontwikkeling van warmtetracés is over het algemeen complexer dan de disciplines koud water en gas, omdat er rekening gehouden moet worden met sterkte-technische eisen voor het krimpen en uitzetten van de leidingen. Dit is dan ook onze kernbedrijvigheid.

Ingenieurs op Zuid maakt onderdeel uit van de Universal Pipeline Association. Onder deze paraplu valt tevens het gerenommeerde Rotterdam Engineering en Amsterdam Engineering en Ede Wageningen Engineering.

Samen nationaal marktleider zijn op gebied van ontwikkeling van transport en distributie netwerken voor water, warmte en gas.

INGENIEURS OP ZUID
Brielselaan 175. 3081 AC Rotterdam. 
010-763 37 67.

500Pand-iopz.png
 

 

LED-XL

In samenwerking met LED-XL heeft Ingenieurs op Zuid voor het Theater in Emmen een constructie bedacht voor het ledscherm van 6 bij 15 meter. De locatie van het scherm, op de gevel vol in het zicht, stond al vast zoals op de afbeelding hieronder te zien is.

De constructie voor de bevestiging was niet meegenomen. Ingenieurs op Zuid heeft de constructie in 3D-tekeningen, 2D detailtekeningen en sterkteberekeningen gemaakt (rekening houdend met windbelasting etc.).

LEDXL-img-IOZ01.png
 

 

UNHCR

Afgelopen jaren is er veel te doen geweest voor vluchtelingen. Een uniek initiatief is het initiatief om een huis te ontwerpen voor vluchtelingen. Hiervoor is door Sustainable Durable Systems B.V. een basisontwerp gemaakt.

In samenwerking met Sustainable Durable Systems B.V heeft Ingenieurs op Zuid het ontwerp verder uitgedetailleerd. Het resultaat is een woning die zeer eenvoudig opgezet kan worden, comfortabel is en lang mee gaat. Indien nodig kan de woning weer worden afgebroken voor hergebruik ergens anders.

UNHCR01.png
 

 

HAVEN
BEDRIJF

Voor het havenbedrijf heeft Ingenieurs op Zuid 2D-tekeningen van kadeconstructies omgezet naar moduleerbare 3D-tekeningen. Deze zijn parametrisch uitgewerkt in Revit en gestandaardiseerd, dit houdt in dat de tekeningen zijn opgezet met basismaatvoeringen en -elementen.

Zo is er een bibliotheek ontstaan die eenvoudig gebruikt kan worden voor nieuwe projecten. Vervanging en aanpassing in maatvoering in een handomdraai.

Haven01.png
 

 

ENECO

Eneco heeft opdracht gegeven om stadsverwarmingsaanleg voor 96 woningen uit te tekenen.

Ingenieurs op Zuid heeft de tekeningen uitgewerkt in 2D en 3D. De aansluitingen en doorvoer door het wand is in 3D inzichtelijker en dit heeft veel voordelen voor de uitvoering.

eneco01.png