Cart 0

We duiken dagelijks in 3D, 4D, 5d, 6d
Het kan ons niet ver genoeg gaan.

 We dagen onszelf uit om vanuit alle mogelijke dimensies naar ons werk te kijken,
met speels plezier sparren we over de toekomst van de technologie.

 Naast intensieve aandacht op alle lopende projecten willen we iedereen voor zijn.
Dus blijven we op de hoogte van alle moderne technieken.

We zijn nou eenmaal ambitieuze jongens en meiden.

Hero-Image-IOZ50.png
 

LED-XL

In samenwerking met LED-XL heeft Ingenieurs op Zuid voor het Theater in Emmen een constructie bedacht voor het ledscherm van 6 bij 15 meter. De locatie van het scherm, op de gevel vol in het zicht, stond al vast zoals op de afbeelding hieronder te zien is.

De constructie voor de bevestiging was niet meegenomen. Ingenieurs op Zuid heeft de constructie in 3D-tekeningen, 2D detailtekeningen en sterkteberekeningen gemaakt (rekening houdend met windbelasting etc.).

LEDXL-img-IOZ01.png
 

 

UNHCR

Afgelopen jaren is er veel te doen geweest voor vluchtelingen. Een uniek initiatief is het initiatief om een huis te ontwerpen voor vluchtelingen. Hiervoor is door Sustainable Durable Systems B.V. een basisontwerp gemaakt.

In samenwerking met Sustainable Durable Systems B.V heeft Ingenieurs op Zuid het ontwerp verder uitgedetailleerd. Het resultaat is een woning die zeer eenvoudig opgezet kan worden, comfortabel is en lang mee gaat. Indien nodig kan de woning weer worden afgebroken voor hergebruik ergens anders.

UNHCR01.png
 

 

HAVEN
BEDRIJF

Voor het havenbedrijf heeft Ingenieurs op Zuid 2D-tekeningen van kadeconstructies omgezet naar moduleerbare 3D-tekeningen. Deze zijn parametrisch uitgewerkt in Revit en gestandaardiseerd, dit houdt in dat de tekeningen zijn opgezet met basismaatvoeringen en -elementen.

Zo is er een bibliotheek ontstaan die eenvoudig gebruikt kan worden voor nieuwe projecten. Vervanging en aanpassing in maatvoering in een handomdraai.

Haven01.png
 

 

ENECO

Eneco heeft opdracht gegeven om stadsverwarmingsaanleg voor 96 woningen uit te tekenen.

Ingenieurs op Zuid heeft de tekeningen uitgewerkt in 2D en 3D. De aansluitingen en doorvoer door het wand is in 3D inzichtelijker en dit heeft veel voordelen voor de uitvoering.

eneco01.png